Responsiveht.ml – Sitenizin responsive durumunu kontrol edin

Responsiveht.ml – Sitenizin responsive durumunu kontrol edin
5 dakikada okuyabilirsiniz. • Araçlar & Fikirler • 25.01.2018 • 14:01 • 2.470 Okunma

Hepinize merhaba arkadaşlar ..

Biliyorum uzun zamandır blogum ile ilgilenemedim. Uzun çabalar sonunda hayal ettiğim ve kodlamasını bitirdiğim projeleri tek tek yayına almaya başladım. Bunlardan ilki ile karşınızdayım; Responsiveht.mlBitmeyen şekilde garip şeyler ile meşgulüm ve her şeyi yoluna sokma çabası içerisindeyim. Bloguma vakit ayıramadım ama bugün itibari ile aktif olarak devam edeceğimi şimdiden  belirteyim.

Fikir ortaya nasıl çıktı ?

Domain sitelerinin uzantılarını hep merak ederim ve farklı domain uzantıları beni hep cezbeder. Bir gün yine bu şekilde araştırma yaparken .ml uzantısı gördüm ve domain türetmeye başladım. Html sitelerin responsive durumlarını kontrol edebilecek binlerce araç / site mevcut ama ben farklı, pratik ya da daha custom ( özelleştirilebilinir ) ne yapabilirim sorularına cevap niteliği taşıması adına responsiveht.ml domainini kayıt ettim.

Proje nedir, nasıl işlem yapıyor ?

Front end geliştiricisi olabilirsiniz ya da hiç bir alanda uzman olmayabilirsiniz. Kendinize ait ya da başkasına ait web sayfalarının mobil, tablet ve diğer büyük bilgisayar ekranlarında nasıl durduğunu merak ediyorsanız bu araç tam size göre diyebilirim. Dünyada kitlesel olarak en çok kullanılan aygıtların ekran boyutları sisteme tanımlı durumda. Siz kontrol etmek istediğiniz linki yazıyorsunuz ve ardından aygıt seçip ekranda nasıl göründüğünü kontrol edebiliyorsunuz.

Peki bu ne işe yarıyor ? diye içinizden sorular soruyor olabilirsiniz. Günümüzde aktif ziyaretçinin en yoğun olduğu aygıtlar şüphesiz ki mobil telefon ve tabletler. Web siteniz telefonlarda bozuk yada hatalı olabilir. Bir tablette düzgün ama diğer tablette sıkıntılı ekran hatası veriyor olabilir. Responsiveht.ml bu durumu size gösterir ve hatalı olan ekranın farkına varmanızı sağlar.



Gerekli html,css ve ya yazılımsal hataları tamamladıktan sonra tüm aygıtlarda kontrol etme özelliği sağlar. Kimsenin evinde 10 tane telefon olmadığı için bu telefonlarda web sitenizin nasıl göründüğünü bu araç sayesinde pratik bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Özelleştirilebilir bir platform

Ben sadece sitemi kontrol eder çıkarım diye düşünebilirsiniz ama bazı insanlar motive olmayı sever. Bu projemde diğer sitelerden ayıran bir kaç özellikten bahsetmek istiyorum.

#1: History Modu

Bu basit mod sayesinde tarayıcı çerezlerinizi silmediğiniz sürece daha önce kontrol ettiğiniz siteler kayıt altına alınır ve sürekli link yazmak zorunda kalmazsınız. Site adresi ve tarih olarak kaydedilir. Tek tek siteleri temizleyebildiğiniz gibi tek tıklama ile tüm çerezleride temizleyebilirsiniz.

#2: Custom Modu

Bu mod sayesinde platformu dilediğiniz ve hayranı olduğunuz renk ile ve en popüler font listesi ile kişiselleştirebilirsiniz. Siteyi benimsemeniz ve rahatsız olmamanız adına tek renkte kullanmayı pek doğru bulamadım ve bu şekilde minik bir araç ekledim. Renklerin insanlar üzerindeki etkisini konuşmaya bile gerek yok bu konuda sayfalarca makalalere rast gelmişsinizdir. Bu özellikler haricinde sizin de dilediğiniz özel bir boyutu kontrol edebilmenize yarayan Custom Size özelliğinide bu panelde kullanabilirsiniz.

#3: Dark ( Koyu ) Tema Modu

Bu mod gece çalışan Frond endci arkadaşlar için yapıldı. Genellikle geç saatlerde ve karanlık odalarda iş yaptıkları için parlak ekran gözleri yorabilir ve koyu ekranda siteleri daha pratik kontrol edebilirler. Bu projede ufak ama etkili bir çok şeyi ince ayrıntısına kadar düşündüm. Bu benim karakteristik bir yapım vazgeçemiyorum 🙂

#4: Global kitle için Dil Modu

Daha önce blogumda Global düşün ve harekete geç adında bir makale yazmıştım ve o makaleden öncesi ve sonrası benim için aynı şekilde devam ediyor. Tüm projelerim globaldir. İngilizce temelli yazıyorum ve üzerine Türkçe dil desteği ekliyorum. Bu benim zamanımı alıyor evet ama yelpazeyi her zaman geniş tutmalıyız .. Responsiveht.ml platformunda da İngilizce – Türkçe dilleri mevcut. Gelebilecek isteklere göre diğer dilleride çok basit bir şekilde ekleyebilirim.

Hemen şimdi siz de web sitenizin responsive ekranlarını kontrol edin!

Projem hakkında söyleyebileceklerim bu kadar. Bu aracı kodladım siz de kullanıp tavsiye ederseniz çok mutlu olurum.

Tasarımlarını behance ve dribbble adresimden paylaştığımda gayet güzel ilgi gördüğümü tespit ettim. Dribble paylaşımım için burayı, behance tam ekran paylaşımım için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Bir şeyin var olması tekrar yapılmaması ya da ihtiyaç duyulmaması anlamına gelmez. ” Ben yapabilirmiyim ? ” diye sormak bu işin temelidir.

Bu projemi yaparken, tasarlarken bir çok yeni şey ile karşılaştım ve bir çok yeni şey öğrendim. Eksiklerimi tamamladım ve bildiklerimi bir kaç adım daha ileriye taşıdım. Democritus atom parçalanamaz demiş MÖ 500 yıllarında ve bu düşünce 17. yüzyıla kadar devam etmiş. Daha sonra bir bilim adamı çıkmış ve parçalamayı başarmış.

Lütfen sizlerden de rica ediyorum bir şeyi yapmak için bahane üretmelisiniz, yapmamak için değil. ” Bu projeden trilyon tane var ben niye yapayım ? ” değil ” Ben bu projeyi nereye götürebilirim, nereye taşıyabilirim ? ” diye sorguladığımız zaman fark edilen olabiliriz.

Birileri sizden önce düşünmüş elbet olacaktır. Dünyaya ilk gelen insanlardan değiliz. Ama var olanı geliştirebilmek günümüz teknolojisi ile her an mümkün. Tekerlek ilk icat edildiği formda değil. Sürücüsüz otomobiller var artık ve günümüzde oldukça yaygınlaşıyor. Bundan 5 – 6 sene önce ” Ben dokunmadığım hiç bir mobilya eşyasını almam yahu! ” diyen insanlar bugün İkea’dan internet üzerinden çılgınca stok tüketiyorlar. Bir ürünü mağazadan almak yerine cep telefonlarımızdan 3 saniyede sipariş ile alabiliyoruz.

Her zaman ileri görüşlü olmalıyız. İleriye yönelik hayaller kurup alt yapılarımızı ona göre geniş tutmalıyız. Dar alanda manevra mümkün olmaz ve başarının yolunu kaybedersiniz. Bugün de makalemi bu yazıma kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim 🙂

Bir sonra ki makalemde görüşmek üzere kendinize iyi bakın, hoşçakalın ..
Bol pixelli günler dilerim, saygılarımla.

Bu yazımı favorileri listene ekle

Bu yazımda illegal işlem ya da hatalı konulardan bahsettiğimi düşünüyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz

Etiketler

, , ,

Bu yazımı sosyal ağlarda paylaşmak istermisin ?

Bu yazım hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Yazı hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmak ister misiniz?




Benzer yazılarımı da okuyabilirsiniz

Pen Tool kullanımını geliştiren araç : The Bézier Game

Pen Tool kullanımını geliştiren araç : The Bézier Game

Araçlar & Fikirler • 17.01.2018 • 14:43 • 2.570 Okunma

Merhabalar, çok değerli blog okurlarım, Umarım iyisinizdir şayet ben iyi olmaya çalışıyorum 🙂 2 Gündür yoğunluktan dolayı makalemi yazamıyorum ama […]

Pattern Krallığı – Subtle Patterns

Pattern Krallığı – Subtle Patterns

Araçlar & Fikirler • 12.01.2018 • 14:32 • 2.369 Okunma

Selamlar dostlar, Hepimizin Cuma’sı mübarek olsun inşallah.. Bugün tasarımlarınızda kullanabileceğiniz harika patternlerin olduğu platform Subtle Patterns yeni platform adı Toptal’den bahsetmek […]

kahoot.it ile tanışın!

kahoot.it ile tanışın!

Araçlar & Fikirler • 11.01.2018 • 12:21 • 4.263 Okunma

Merhaba değerli okuyucularım. Bugün size öyle güzel bir site tanıtacağım ki ( kahoot.it ) hem pratik, hem eğlenceli testler hazırlayabilecek […]