WordPress sitelerinizde SSL sertifikanızı aktif edin : Really Simple SSL

WordPress sitelerinizde SSL sertifikanızı aktif edin : Really Simple SSL
3 dakikada okuyabilirsiniz. • Wordpress İpuçları • 05.04.2018 • 13:34 • 2.494 Okunma

Merhabalar değerli okurlarım..

Bugün yine WordPress ipuçları serimizden devam etmek istedim. Really Simple SSL eklentisi sayesinde SSL sertifikanızı anında aktif edip sitenizin link barını Güvenli haline getirebileceksiniz. Öncesinde SSL sertifikası satın almanız gerekiyor. Ortalama 3 dolardan 333 $’a kadar fiyat aralığı var diyebilirim. Bazı hosting firmaları hosting alımlarınızda SSL sertifikası hizmetini ücretsiz sağlıyorlar. Buna dikkat etmenizde fayda var.

Son seo güncellemeleri sonrası Google’da SSL sertifikası olan siteleri üst sıraya çıkardığını artık hepimiz biliyoruz. SSL sertifikası sitede güven sağlıyor. Ödeme alın ya da almayın bu durumu bence değiştirmez.

Hosting ve SSL sertifika işlemlerinizi tamamlamanız için SSL şifrelenmiş kodları sitenize yüklüyorsunuz. Ve sunucuya istek gönderildiğinde o sertifika kodları okunup site adres çubuğunuz Güvenli olarak güncelleniyor.

SSL sertifikasını sitenizde yükledikten sonra WordPress kullanıyorsanız bahsettiğim eklentiyi indirip kurmanız ve aktif ediyorsunuz. Eklenti kurulum ve kullanımı oldukça basit olduğu için direk konuya giriyorum.



Hemen indirin

Really Simple SSL eklentisini WordPress.org’dan indirin.

Siteniz üzerinden Sol menüden ” Eklentiler ” ve ” Yeni ekle ” sayfasından sağ üst kısıma ” Really Simple SSL ” yazmanız durumunda  Geliştirici: Rogier Lankhorst olan eklentiyi kurabilirsiniz. Daha sonra eklentiyi ” Etkinleştir ” butonuna tıkladıktan sonra SSL hakkında bilgilendirme ekranı geliyor ve kabul edip onayladıktan sonra artık sitenizin SSL sertifikasını doğrulayıp site adresinizi http:// den https:// haline getiriyor. ” Güvenli ” olarak güncelleniyor.

Sitenizden otomatik çıkış yapılıyor ve yeni https:// üzerinden girmeniz gerekiyor. İşlem bu kadar basit! Bu eklentiyi tercih etmemin tek sebebi bu kadar pratik oluşu ve 800.000+ insanın tercih etmesi ..

Burada dikkat etmemiz gereken ilk şey SSL sertifikamızı Cpanelden ya da hosting panelinizden kurmanız ve onaylamanız. Bu eklenti bu işlemi yapmıyor sadece SSL sertifika işleminizi onaylayıp WordPress tarafında kabul edip onaylıyor ve aktifleştiriyor diyebiliriz.

Web siteniz güvenilir olmalı

Web sitenizi ziyaret eden ziyaretçiler sitenizde ” Güvenli ” ibaresi gördüğünde sağlıklı bir bakış açısı oluştuğunu düşünüyorum. Şayet ben öyle hissediyorum kişisel görüşüm bu yöndedir. Hosting alırken dikkat etmeniz gereken bazı kriterler olduğu gibi SSL sertifikası sağlayan ( Hatta ücretsiz sağlayan ) firmaları tercih etmenizi öneririm.

Ben Güzel Hosting‘i kullanıyorum ve şiddetle öneriyorum. Hız konusunda hiç bir sorun yaşamadım. Gecenin yarısında ticket açtığımda 15 dk içerisinde sorunun cevabını alıyorum. Satın aldığım Reseller sayesinde tüm domainlerime saniyeler içerisinde ücretsiz SSL sertifikası kuruluyor ve bende bahsettiğim bu eklenti sayesinde hemen aktifleştiriyorum. Güzel Hosting’i öneririm ve tavsiye ederim.

SSL sertifikasının öneminden bahsettik, kurulumu ve aktifleştirmesinden bahsettik. Kurulum ya da eklenti hakkında bir problem ile karşılaşırsanız yorum olarak yazmaktan asla çekinmeyiniz. Bugün de WordPress ipucumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz 🙂 Bu yazımı da sonuna kadar okuyup beğendiyseniz lütfen sosyal medya hesaplarınızdan paylaşıp destek olun ve daha fazla insana erişebilelim.

Yarın başka bir konu hakkında görüşmek üzere, hoşçakalın. Bol pikselli günler!

Bu yazımı favorileri listene ekle

Bu yazımda illegal işlem ya da hatalı konulardan bahsettiğimi düşünüyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz

Etiketler

, , ,

Bu yazımı sosyal ağlarda paylaşmak istermisin ?

Bu yazım hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Blackdonlu

20 Ağustos 2018 01:39 Cevapla

gerçekten çok güzel bir eklenti. hiçbirşey ile uğraştırmıyor seni, takır takır herşeyi hallediyor maşallah 🙂


volkan Atabey

10 Kasım 2018 15:12 Cevapla

Teşekkürler çok güzel paylaşım devamını bekliyoruz.


Yazı hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmak ister misiniz?




Benzer yazılarımı da okuyabilirsiniz

WordPress üyeye ait yorum sayısını göstermek

WordPress üyeye ait yorum sayısını göstermek

Wordpress İpuçları • 02.04.2018 • 13:34 • 7.359 Okunma

Sevgili blog okurlarım. Hayırlı pazartesiler dilerim. Uzun zamandır bloguma zaman ayıramıyorum fakat gün içerisinde karşılaştığım sorunları not ederek bu konuda […]

WordPress’te özel arama kutusu yapalım

WordPress’te özel arama kutusu yapalım

Wordpress İpuçları • 08.02.2018 • 11:28 • 5.218 Okunma

Merhabalar .. Bugün yine WordPress kategorisinden devam edelim. Çünkü bahsettiğim ipuçları minik fakat işlerinizi ve site içeriğini güzelleştirebilecek konular diyebilirim. […]

WordPress dosya yükleme limitinizi arttırın

WordPress dosya yükleme limitinizi arttırın

Wordpress İpuçları • 06.02.2018 • 11:52 • 7.155 Okunma

Merhabalar, bugün yine günlerden WordPress.. Bazı zamanlar sıklıkla karşılaştığım probleme çözüm buldum ve paylaşmak istedim. WordPress sitelerimizde bazen çok büyük […]